Tuincentrum van de Hulsbeek helpt je met advies en tips voor een succesvol tuinontwerp!

Tuin vernieuwen? Zo maak je een tuinontwerp!

Het is al lange tijd geleden bewezen dat een tuin ons helpt om te ontstressen. Hoe meer groen, hoe minder stress. In de zomer genieten we van de heerlijk geurende bloemen en in de laatste maanden van het jaar kijken we reikhalzend uit naar dat mooie laagje sneeuw over onze winterharde beplanting. Klinkt goed, zo’n tuin waar je het hele jaar van kan genieten. Toch? Maar hoe pakje dat nou eigenlijk aan; zo’n tuinverbouwing?

Breng meer biodiversiteit in je tuin en helpt de bijen en vlinders -Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanrooij

Breng biodiversiteit in je tuin

Natuurlijk is het belangrijk om zelf van je tuin te kunnen genieten. Een fijn terras waar je een lekker drankje kunt drinken terwijl de kinderen op het gras spelen. Of genieten van het kalmerende geluid van water dat via een waterornament in uw vijver vol kleurrijke vissen stroomt. Maar terwijl je geniet, ben je nooit alleen in de tuin. Vogeltjes, vlinders en insecten houden je altijd gezelschap in de tuin.

Laat je door onze specialisten adviseren voor een gezonde en sfeervolle vijver - Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanroij

Breng je tuin tot leven met een vijver

Een vijver vormt een echte eyecatcher in je tuin. Het brengt een hoop sfeer met zich mee en geeft mensen vaak direct een gevoel van rust. Wie wil dat nou niet in zijn tuin? Vijvers zijn in ongelooflijk veel verschillende type verkrijgbaar zijn en met de beplanting kun je iedere willekeurig uitstraling geven aan de vijver. Door al die opties kun je mogelijk door de bomen met bos niet meer zien. Geen nood! Tuincentrum van de Hulsbeek is gespecialiseerd in vijvers.

Van de Hulsbeek heeft adviseurs met hoveniers kennis in huis die je volledig kunnen adviseren over het correct aanleggen van een vijver

Zo onderhoud je een vijver in het voorjaar

Een vijver onderhouden is minder werk dan je zou verwachten. Als je vijver goed is aangelegd en je de juiste vijverplanten hebt geplaatst zal deze in principe uit zichzelf goed functioneren en relatief weinig onderhoud vergen. Wel is het belangrijk om de kwaliteit van je vijverwater altijd goed in de gaten te houden. Zo kun je er tijdig op in spelen als door wat voor reden dan ook ingrijpen nodig is. Daarnaast is twee keer per jaar wat actie vereist. In de winter zal je enkele gevoelige planten een winteronderkomen willen geven en de vijver mogelijk willen afdekken met een net om bladinval te voorkomen. In het voorjaar begint de grote schoonmaak. In dit artikel vertellen we je daar meer over.