Inspiratie & Advies

Laat je inspireren en adviseren met onze blog. We verzamelen het op deze pagina.
Wil je persoonlijk advies? Kom dan naar ons tuincentrum.

Tuincentrum van de hulsbeek - over onze specialisten

Tijd om te snoeien?

Om de beplanting en bomen in je tuin gezond en een beetje geordend te houden, moet je af en toe snoeien. Maar met welk gereedschap kan je dit het beste doen? En wanneer is het de ideale tijd om een boom of struik te snoeien? Bij snoeien komen wat regeltjes kijken die ook nog eens verschillen per voor soort beplanting. Om het wat gemakkelijker te maken hebben we hier wat aandachtspunten voor je op een rijtje gezet!
Tuincentrum van de Hulsbeek helpt je met advies en tips voor een succesvol tuinontwerp!

Tuin vernieuwen? Zo maak je een tuinontwerp!

Het is al lange tijd geleden bewezen dat een tuin ons helpt om te ontstressen. Hoe meer groen, hoe minder stress. In de zomer genieten we van de heerlijk geurende bloemen en in de laatste maanden van het jaar kijken we reikhalzend uit naar dat mooie laagje sneeuw over onze winterharde beplanting. Klinkt goed, zo'n tuin waar je het hele jaar van kan genieten. Toch? Maar hoe pakje dat nou eigenlijk aan; zo'n tuinverbouwing?
Breng meer biodiversiteit in je tuin en helpt de bijen en vlinders -Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanrooij

Breng biodiversiteit in je tuin

Natuurlijk is het belangrijk om zelf van je tuin te kunnen genieten. Een fijn terras waar je een lekker drankje kunt drinken terwijl de kinderen op het gras spelen. Of genieten van het kalmerende geluid van water dat via een waterornament in uw vijver vol kleurrijke vissen stroomt. Maar terwijl je geniet, ben je nooit alleen in de tuin. Vogeltjes, vlinders en insecten houden je altijd gezelschap in de tuin.
Veel mensen vergeten goed naar de kwaliteit van hun tuinaarde te kijken! Zonde! Tuincentrum van de Hulsbeek adviseert je zodat je planten goed tot bloei komen

Tips voor het bemesten van je tuin

Wil je je tuin aanleggen of renoveren? Trap dan niet in één van de meest gemaakte fouten! Een hoop mensen staren zich helaas blind op de mooie beplanting en vergeten de basis: een gezonde tuingrond! Zonder voldoende voeding in de bodem komen je planten niet optimaal tot bloei. Zonde toch? Het bemesten van je tuin is niet het leukste werkje. Daar kunnen we weinig aan veranderen. We kunnen het wel gemakkelijker maken voor je, door je in dit artikel wat handige tips te geven.
Laat je door onze specialisten adviseren voor een gezonde en sfeervolle vijver - Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanroij

Breng je tuin tot leven met een vijver

Een vijver vormt een echte eyecatcher in je tuin. Het brengt een hoop sfeer met zich mee en geeft mensen vaak direct een gevoel van rust. Wie wil dat nou niet in zijn tuin? Vijvers zijn in ongelooflijk veel verschillende type verkrijgbaar zijn en met de beplanting kun je iedere willekeurig uitstraling geven aan de vijver. Door al die opties kun je mogelijk door de bomen met bos niet meer zien. Geen nood! Tuincentrum van de Hulsbeek is gespecialiseerd in vijvers.
Van de Hulsbeek heeft adviseurs met hoveniers kennis in huis die je volledig kunnen adviseren over het correct aanleggen van een vijver

Zo onderhoud je een vijver in het voorjaar

Een vijver onderhouden is minder werk dan je zou verwachten. Als je vijver goed is aangelegd en je de juiste vijverplanten hebt geplaatst zal deze in principe uit zichzelf goed functioneren en relatief weinig onderhoud vergen. Wel is het belangrijk om de kwaliteit van je vijverwater altijd goed in de gaten te houden. Zo kun je er tijdig op in spelen als door wat voor reden dan ook ingrijpen nodig is. Daarnaast is twee keer per jaar wat actie vereist. In de winter zal je enkele gevoelige planten een winteronderkomen willen geven en de vijver mogelijk willen afdekken met een net om bladinval te voorkomen. In het voorjaar begint de grote schoonmaak. In dit artikel vertellen we je daar meer over.
Van de Hulsbeek heeft veel ervaring met het aanleggen van vijvers en kan je praktische tips geven om het juiste effect te creeren

Zes zones voor correct plaatsen van vijverplanten

Een bloeiende, goed functionerende vijver is rustgevend en aantrekkelijk en goed voor de biodiversiteit. Vijverplanten, ook wel waterplanten genoemd, hebben een dubbele functie in je vijver. Naast een mooie uitstraling zorgen ze namelijk ook voor zuurstof in het water. Vijverplanten zijn daarom onmisbaar voor een goede kwaliteit vijverwater. Hier vertellen we je meer over de zes zones waar je rekening mee moet houden als je vijverplanten wilt uitkiezen en plaatsen.