Breng je tuin tot leven met een vijver!

Een vijver vormt een echte eyecatcher in je tuin. Het brengt sfeer met zich mee en geeft mensen vaak direct een gevoel van rust. Wie wil dat nou niet in zijn tuin? Vijvers zijn in ongelooflijk veel verschillende types verkrijgbaar, met beplanting kun je iedere willekeurige uitstraling geven aan je vijver. Door al die opties zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Geen nood! Tuincentrum van de Hulsbeek is gespecialiseerd in vijvers. Wij nemen je graag aan de hand en adviseren je zodat je de vijver van je dromen aan kunt leggen.

Een vijver voor grote én kleine tuinen.

Een vijver hoeft geen grote plas te zijn. Ook in een kleine tuin kun je een vijver aanleggen. En wat dacht je van een waterornament? Op die manier kun je het geluid van stromend water introduceren in je tuin. Dit heeft een bewezen ontspannend effect op mensen. In onze winkel vind je meerdere waterornamenten. Kom eens langs om ze in het echt te bekijken. Dat komt anders over dan op een plaatje.

Vijver aanleggen? Voorkom ellende en haal alles op één punt.

Denk je erover om een vijver aan te leggen? Dan zijn er een aantal stappen te zetten.  Je hebt meerdere materialen nodig zoals vijverfolie, beschoeiingen, afdekfolie, vijveraarde, vijverpomp etc. Om te zorgen dat alles goed op elkaar aansluit raden we je aan al je vijverspullen op één centrale plek te halen. Zo voorkom je dat verschillende leveranciers naar elkaar wijzen als er naderhand onverhoopt problemen zijn. Ga je voor het eerst een vijver aanleggen? Laat je dan adviseren door een partij die weet waar hij het over heeft. Een onjuist aangelegde vijver kan voor een hoop ellende zorgen. Bij Tuincentrum van de Hulsbeek hebben we adviseurs die niet alleen het materiaal vaker hebben verkocht, maar die er ook daadwerkelijk zelf mee hebben gewerkt! Profiteer van de eerstehands hoveniers ervaring die we in huis hebben en ga goed beslagen van start met de aanleg van je vijver!

Tuincentrum van de Hulsbeek is vijf-sterren leverancier van topmerk Oase.

Oase is hét toonaangevende merk in energiezuinige vijverpompen en filters. Wij zijn er trots op dat Tuincentrum van de Hulsbeek zich als een van de weinige tuincentra in Nederland mag rekenen tot Platinum dealer dit topmerk. Dat zegt iets over onze manier van adviseren. We hebben het beste voor met onze klanten en geven altijd eerlijk en vakkundig advies.

Een vijver, veel onderhoud?

Nee, als je zorgt dat je vijver goed aangelegd is én zorgt voor de juiste balans in beplanting valt het onderhoud reuze mee. Lees hier meer over het correct plaatsen van vijverplanten.

Dit benadrukt hoe belangrijk het is om je goed te laten adviseren voordat je een vijver aanlegt. Een kleine fout kan voor grote alg problemen zorgen of voor een rottingsproces op de bodem van je vijver. Leg je je vijver goed aan, dan zit het onderhoudswerk voornamelijk verpakt in een paar taken die je in het voorjaar moet uitvoeren. In dit artikel vertellen we je alles over het onderhoud van je vijver in het voorjaar.

Op zoek naar producten om je vijver mee te onderhouden? Bij Tuincentrum van de Hulsbeek hebben we alles in huis wat nodig is om je vijver aan te leggen én goed te onderhouden. Wel zo gemakkelijk; alles op één adres.

Vissen in je vijver?

Het geluid van stromend water brengt al leven in je tuin. Maar niets zorgt voor meer leven dan een paar vissen die vrolijk heen en weer zwemmen! Ook voor vissen en visvoer kun je bij ons terecht. We hebben een groot assortiment vissen. Van koikarpers tot goud-, zilver-, en blauwewindes tot steuren. Houd bij het kiezen van vissen rekening met een aantal zaken, zoals de voortplanting van de dieren. Sommige vissen planten zich beduidend sneller voort dan anderen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de vijver te vol wordt. Laat je hier dus goed in adviseren. Houd ook rekening met de afmeting van de vissen. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar in je enthousiasme kun je in de winkel wellicht vergeten dat die schitterende koikarper in jouw kleine vijvertje geen prettig leven kan leiden.

Heb je gekozen voor vissen in je vijver? Hou dan rekening met de komst van reigers,die dol zijn op een lekker visje voor de lunch. We hebben meerdere producten in huis om op een diervriendelijke manier deze ongenodigde gasten weg te jagen.

Tuincentrum van de Hulsbeek is gespecialiseerd in vijvers!

Bij Tuincentrum van de Hulsbeek lopen geen verkopers rond, maar adviseurs van hoveniers ervaring. Wij proberen je niet een zo vol mogelijk winkelmandje aan te slepen maar geven je eerlijk en persoonlijk advies. Zodoende hebben we door de jaren heen een tevreden en terugkerende klantenkring opgebouwd. Iets waar we trots op zijn. Wil jij ook graag geadviseerd worden door een specialist die samen met jouw voor het mooiste resultaat wilt gaan? Kom eens langs in onze winkel in Wanroij of maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Persoonlijk advies: wij nemen echt de tijd voor je.

Wil je een vijver aanleggen maar schrik je een beetje van alle zaken die daarbij komen kijken? Heel begrijpelijk. Je doet het ook niet iedere dag! Gelukkig hebben wij vaker met dit bijltje gehakt. Of je nu gaat voor een moderne, natuurlijke of Oosterse stijl vijver; wij voorzien je van advies op maat zodat je jouw droomvijver kan realiseren. Je kan altijd spontaan binnenlopen maar het is ook mogelijk een afspraak met één van onze specialisten in te plannen. Dan gaan we met een lekker kopje koffie samen aan tafel zitten en nemen we jouw plannen helemaal door. Gewoon vrijblijvend, als service van de zaak.