Tijd om te snoeien?

Om de beplanting en bomen in je tuin gezond en een beetje geordend te houden, moet je af en toe snoeien. Maar met welk gereedschap kan je dit het beste doen? En wanneer is het de ideale tijd om een boom of struik te snoeien? Bij snoeien komen wat regeltjes kijken die ook nog eens verschillen per voor soort beplanting. Om het wat gemakkelijker te maken hebben we hier wat aandachtspunten voor je op een rijtje gezet!

Tuincentrum van de Hulsbeek helpt je met advies en tips voor een succesvol tuinontwerp!

Tuin vernieuwen? Zo maak je een tuinontwerp!

Het is al lange tijd geleden bewezen dat een tuin ons helpt om te ontstressen. Hoe meer groen, hoe minder stress. In de zomer genieten we van de heerlijk geurende bloemen en in de laatste maanden van het jaar kijken we reikhalzend uit naar dat mooie laagje sneeuw over onze winterharde beplanting. Klinkt goed, zo’n tuin waar je het hele jaar van kan genieten. Toch? Maar hoe pakje dat nou eigenlijk aan; zo’n tuinverbouwing?

Breng meer biodiversiteit in je tuin en helpt de bijen en vlinders -Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanrooij

Breng biodiversiteit in je tuin

Natuurlijk is het belangrijk om zelf van je tuin te kunnen genieten. Een fijn terras waar je een lekker drankje kunt drinken terwijl de kinderen op het gras spelen. Of genieten van het kalmerende geluid van water dat via een waterornament in uw vijver vol kleurrijke vissen stroomt. Maar terwijl je geniet, ben je nooit alleen in de tuin. Vogeltjes, vlinders en insecten houden je altijd gezelschap in de tuin.

Veel mensen vergeten goed naar de kwaliteit van hun tuinaarde te kijken! Zonde! Tuincentrum van de Hulsbeek adviseert je zodat je planten goed tot bloei komen

Tips voor het bemesten van je tuin

Wil je je tuin aanleggen of renoveren? Trap dan niet in één van de meest gemaakte fouten! Een hoop mensen staren zich helaas blind op de mooie beplanting en vergeten de basis: een gezonde tuingrond! Zonder voldoende voeding in de bodem komen je planten niet optimaal tot bloei. Zonde toch? Het bemesten van je tuin is niet het leukste werkje. Daar kunnen we weinig aan veranderen. We kunnen het wel gemakkelijker maken voor je, door je in dit artikel wat handige tips te geven.