Laat je door onze specialisten adviseren voor een gezonde en sfeervolle vijver - Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanroij

Breng je tuin tot leven met een vijver

Een vijver vormt een echte eyecatcher in je tuin. Het brengt een hoop sfeer met zich mee en geeft mensen vaak direct een gevoel van rust. Wie wil dat nou niet in zijn tuin? Vijvers zijn in ongelooflijk veel verschillende type verkrijgbaar zijn en met de beplanting kun je iedere willekeurig uitstraling geven aan de vijver. Door al die opties kun je mogelijk door de bomen met bos niet meer zien. Geen nood! Tuincentrum van de Hulsbeek is gespecialiseerd in vijvers.

Van de Hulsbeek heeft adviseurs met hoveniers kennis in huis die je volledig kunnen adviseren over het correct aanleggen van een vijver

Zo onderhoud je een vijver in het voorjaar

Een vijver onderhouden is minder werk dan je zou verwachten. Als je vijver goed is aangelegd en je de juiste vijverplanten hebt geplaatst zal deze in principe uit zichzelf goed functioneren en relatief weinig onderhoud vergen. Wel is het belangrijk om de kwaliteit van je vijverwater altijd goed in de gaten te houden. Zo kun je er tijdig op in spelen als door wat voor reden dan ook ingrijpen nodig is. Daarnaast is twee keer per jaar wat actie vereist. In de winter zal je enkele gevoelige planten een winteronderkomen willen geven en de vijver mogelijk willen afdekken met een net om bladinval te voorkomen. In het voorjaar begint de grote schoonmaak. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Van de Hulsbeek heeft veel ervaring met het aanleggen van vijvers en kan je praktische tips geven om het juiste effect te creeren

Zes zones voor correct plaatsen van vijverplanten

Een bloeiende, goed functionerende vijver is rustgevend en aantrekkelijk en goed voor de biodiversiteit. Vijverplanten, ook wel waterplanten genoemd, hebben een dubbele functie in je vijver. Naast een mooie uitstraling zorgen ze namelijk ook voor zuurstof in het water. Vijverplanten zijn daarom onmisbaar voor een goede kwaliteit vijverwater. Hier vertellen we je meer over de zes zones waar je rekening mee moet houden als je vijverplanten wilt uitkiezen en plaatsen.